Drama oko prodaje Telekoma Slovenije se nastavlja

Nadzorni odbor Slovenačkog državnog holdinga (SDH) juče kasno popodne je sa četiri glasa za i dva protiv dao saglasnost za prodaju većinskog paketa Telekoma Slovenija britanskom investicionom fondu Cinven.

Nadzorni odbor je ovu saglasnost dao na uslove kupovine koje je Cinven imao do juče. Jučerašnje promene saopšteno je iz Slovenačkog državnog holdinga Nadzorni odbor nije spreman da prihvati.

Telekom Slovenije

Slovenački mediji su juče analizirali najnoviji čin desetogodišnje drame oko prodaje slovenačke nacionalne telekomunikacione kompanije pa su analizirali i sastav Nadzornog odbora SDH-a, koji čine četiri člana koje je izabrala Vlada Slovenije i tri predstavnika zaposlenih u toj instituciji zaduženoj za prodaju državne imovine. Sad se podseća da su sva četiri državna predstavnika izabrana u vreme vladavine Alenke Bratušek za vreme koje je slovenački parlament i doneo odluku o prodaji 15 državnih kompanija, među kojima je i Telekom Slovenija. Tadašnja stranka kojoj je pripadala Bratušekova, Pozitivna Slovenija, raspala se, a njena sadašnja stran ZaaB protivi se prodaji Telekoma investicionom fondu Cinven jer taj fond nije strateški partner.

Konačna odluka o prodaji Telekoma Slovenija odložena je za petak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com