ECB se seli u novu super-sigurnu zgradu

Evropska centralna banka se danas nalazi u centru Frankfurta na Majni, u vrlo prometnoj Kajzerštrase, i dosad niko nije pokušao da je napadne, iako je Frankfurt grad u kome se u Nemačkoj s razlogom najviše demonstrira, ali za njene potrebe je na istoku ovog nemačkog grada pet godina gradjena i izgradjena nova zgrada u koju će se Mario Dragi i saradnici useliti u novembru.

„Još nisam gradio zgradu u kojoj su mere bezbednosti igrale tako veliku ulogu“, rekao je za Frankfurter algemajne cajtung arhitekta Volf D. Priks.

Novinarka FAZ-a je izbrojala četiri sigurnosna prstena koja stoje na putu uljezu u automobilu, a najinteresantniji medju njima je jarak koji opasuje celu zgradu kao u doba ritera, primećuje FAZ.

Nova staklena kula ECB-a visoka je 185 metara i koštala je 1,3 milijarde evra! Ne brinite, poručuje FAZ, nije plaćena novcem poreskih obveznika nego iz dobiti ECB.

Na 41. spratu, sa koga puca fantastičan pogled na Frankfurt, zasedaće Savet ECB dok mu je iznad glave plafon koji predstavlja stilizovanu kartu Evrope. Valjda neće, dok zasedaju, (iz bezbednosnih razloga) navlačiti zavese, pita se FAZ. Zgrada je projektovana za 2.900 zaposlenih.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com