Emanuel Makron se Francuzuma obraća u ponedeljak uveče

Posle osam dana ćutanja, francuski predsednik Emanuel Makron obratiće se Francuzima u ponedeljak uveče, tvrde predstavnici „žutih prsluka“ pozivajući se na gradonačelnike francuskih gradova, koji su se s Makronom sastali u petak.

Njegovo obraćanje biće s televizijskih ekrana.

Vest objavljuje Le Parisien i citira šta su sve gradonačelnici predsedniku Francuske sasuli u lice – on je slušao, nijednom nije telefonirao, samo je povremeno krivio svoj nos.

Kad je izabran za predsednika Francuske, Makron je izjavio da se neće koristiti medijima kako bi francuskim gradjanima poručio ovo ili ono, nego će s narodom komunicirati direktno.

To mu je obećanje narodu i pretnja medijima spominjano, poslednjih dana, više puta.

Karl Oliv, jedan od gradonačelnika koga citira Le Parisien, rekao je da je blisko okruženje izvršilo pritisak na Makrona da prestane s omalovažavajućim izjavama.

„On je shvatio da mora da popravlja taj razdor sa narodom“, veruje Oliv.

Predsednik Francuske i dalje odbija da primi predstavnike „žutih prsluka“, ali će, objavio je l’Opinion, u ponedeljak u 10 sati ujutro razgovarati s predstavnicima pet reprezentativnih sindikata i tri udruženja poslodavaca.

Okruženja francuskog predsednika, tvrdi Le Parisien, zaključilo je da je najgore izbegnuto.

“Do puča nije došlo!“, zaključuje neimenovani saradnik Makrona i misli da je smirivanju situacije doprinelo povlačenje odluke o povećanju poreza na fosilna goriva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com