Novosti : Sramoćenje Evrope!

Lider Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je da je od svog budućeg koalicionog partnera lidera Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića dobio garancije da se list Novosti ubuduće neće finansirati iz hrvatskog budžeta odnosno iz sredstava namenjenih za rad Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu.

„Ostaje točka na kojoj ćemo inzistirati ,a to je pitanje finansiranja tiskovina poput Novosti.Da se napadaju temelji države pod krinkom nacionalnih manjina, gospodo draga, tu se ne slažemo.Tu neće biti nerazumljivih politika koje neće biti nerazumljive širem krugu ljudi“, preneli su reči Penave hrvatski mediji.

Nikola Bartulica ,poslanik Demokratskog pokreta objasnio je zatim,kako prenosi HRT, da su sredstva za ovu godinu već odobrena ali da će se to, odnosno finansiranje Novosti, definisati na drugi način.

„Veliki je problem što porezni obveznici moraju financirati novine koje služe obračunavanju s ideološkim protivnicima ,to nije smisao manjinske politike.Zašto bi financirali list koji se obračunava s Katoličkom crkvom i poduzetnicima koji se zalažu za tržišno gospodarstvo“, rekao je Bartulica.

Tako je list Novosti postao jedna od centralnih tema u sklapanju nove vladajuće većine u Hrvatskoj.

Liderka stranke „Možemo“ Sandra Benčić rekla je da je nezapamćeno da disciplinovanje i direktna diskriminacija jednog medija udju u koalicioni sporazum o formiranju jedne vlade i da se Andrej Plenković i Ivan Penava varaju ako se nadaju da se tim povodom ništa neće preduzeti.

Predsednik Hrvatskog društva novinara Hrvoje Zovko je povodom poredjenja lista Srpskog nacionalnog veća Novosti s Feral Tribunom, odlučno izjavio da je Feral bio „ultimativno novinarstvo “ te da su i Novosti novinarstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com