G-7 samit: Demokratske pretnje gradjaninu nepokornom

U dvorcu Elmau u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu održava se 7. i 8. juna samit G-7, dakle sedam najvećih industrijskih sila na svetu, ovog puta bez Rusije.

dvorac Elmau

Robert R. iz Garmiš-Partenkirhena je protiv Evroatlantskog sporazuma o slobodnoj trgovini poznatijeg kao TTIP, ali nije zbog toga odlučio da iznajmi svoj plac protivnicima politike koju vode najveće sile na svetu – savetu „Stop G-7“. Nego zato što smatra da je i pravo na kritiku na svome mestu.

Na njegovoj livadi od 7.000 kvadrata trebalo bi da se razapne šator i da se smesti izmedju 500 i 1.000 demonstranata protiv G-7. Ali, prema saznanjima Ziddojče cajtunga, verovatno neće.

Ovih dana, policija s vremena na vreme obidje kuću Roberta R. da vidi da li je sve u redu, jer Robert i njegova porodica zbog iznajmljivanja svoga placa demonstrantima ne samo da imaju neprilike s komšijama i dojučerašnjim prijateljima, nego Robert prima i pretnje, čija sadržina nije učinjena dostupnom novinarima Ziddojče cajtunga.

Demonstranti imaju velike teškoće da zakupe mesto gde će boraviti, jer je niko ne želi da im ga iznajmi. Tek za koji dan znaće se da li je posao sa zakupom 7.000 kvadrata Robertu R. odobren. On u izjavi za Ziddojče cajtung tvrdi da se neće dati zaplašiti, ali da mu je gradonačelnica Garmiš-Partenkirhena, ne krijući da se radi o političkom pitanju,  rekla da saglasnost neće dati!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com