Gde se brane zapadne vrednosti: Nemački reprezentativac se izvinio zbog turskih korena

Ilkaj Gundogan, fudbaler Mančester junajteda i nemački reprezentativac, tek je izvinjavajući se pokazao potpunu neupućenost u takozvane zapadne vrednosti i pravila. Gundogan, vlasnik turskog i nemačkog pasoša najpre se usudio javno da saopšti da je Redžep Tajip Erdogan njegov predsednik.

Kad se na njega sručila sva sila nemačkog medijskog i narodnog nezadovoljstva – većina Nemaca bez obzira na političko uverenje, pol ili starost izjasnila se da bi ga trebalo kazniti izbacivanjem iz reprezentacije – fudbaler rodjen u Gelzenkirhenu se slikao i sa nemačkim predsednikom Frankom Valterom Štahnmajerom da bi pokazao da je i ovaj njegov predsednik.

Ni to nije bilo dovoljno, pa se na društvenim mrežama izvinio: „Preko naših turskih korena mi još imamo jaku vezu s Turskom. Ali to ne znači da bismo mi ikad tvrdili da gospodin Štahnmajer nije naš predsednik ili da gospodja Merkel nije naša premijerka“, napisao je Gundogan.

Juče je reprezentacija Nemačke odigrala pripremnu utakmicu s reprezentacijom Saudijske Arabije. Gundogan je u igru uveden u 53. minutu uz zaglušujuće zvižduke navijačkih masa. Kad god se dotakao lopte, izvestili su nemački mediji koji su svojski doprineli celoj atmosferi, pratili su ga, umesto uobičajenih aplauza, zvižduci.

Njegovi šefovi u nemačkoj reprezentaciji Joakim Lev i Oliver Birhof, koji su sve učinili da histerija prestane, sad su zgranuti.

Sam Gundogan je nastavio da se izvinjava: “I dalje sam zahvalan što igram za ovu zemlju“, napisao je on i, za razliku od svog kolege Ozila koji se ne oglašava, pokazao da definitivno ništa nije razumeo od zapadnih vrednosti. Jer ključna zapadna vrednost realizuje se ovako: ne smeš priznati slabost, ako pokažeš slabost moraš biti na zemlji, ako si na zemlji, moraš biti mrtav.

Što nam je lepo nedavno objasnio „kauboj koji stvari naziva pravim imenom“: Libiju, Irak i Siriju smo hteli da uništimo i uništili smo ih, rekao nam je jasno da jasnije ne može biti. Ovo uništavanje je obavljeno uz drsko kršenje medjunarodnog prava, a u slučaju Iraka falsifikovanjem dokaza o krivici. A nije ga obavio „kauboj koji stvari naziva pravim imenom“ nego kauboji pre njega koji su tako lepo znali da se izražavaju da im ni Nobelova nagrada nije izmakla.

Jedna od najtežih posledica tog uništavanja su milioni ljudi koji u svojoj zemlji više nemaju gde da žive. I umesto da ih, bez svakog ustezanja, prime države na čijem su čelu bili Džordž Buš, Toni Bler i Nikola Sarokozi, te su države obećale da će platiti  Turskoj da počisti za njihovim nedelima i zbrine žrtve njihovih zapadnih vrednosti.

A Nemci su sada ljuti na Gundogana zato što je poreklom Turčin, a gospodja Merkel na sve Turke zato što su za predsednika izabrali koga oni hoće umesto koga ona hoće.

Kod nas svaki dan neko izjavi da Aleksandar Vučić nije njegov predsednik, a neko drugi da mu je predsednik Vladimir Putin ili Iljir Meta. Pa kod nas, nikom ništa. To je zato što smo mi nedemokratska, a Nemačka je demokratska zemlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com