Glatko desno : Hrvatska dobila novu staru Vladu

Sa 79 poslaničkih glasova za, 61 protiv i jednim uzdržanim, treća hrvatska vlada Andreja Plenkovića dobila je poverenje Hrvatskog sabora.

Jedini uzdržani glas pripada Miloradu Pupovcu lideru Samostalne srpske demokratske stranke čije je izbacivanje iz vladine većine Plenkoviću bilo uslov za koaliranje s Domovinskim pokretom.Pupovac je najavio da će biti konstruktivna opozicija nivoj hrvatskoj vladi.

Koalicioni dogovor izmedju Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignut je neočekivano brzo : Domovinski pokret je dobio tri ministarska mesta,Penava zasad ostaje gradonačelnik Vukovara,a izabran je i za potpredsednika Sabora.Hrvatska će osnovati Muzej žrtava komunizma i drugih totalitarnih režima.

Treća vlada Andreja Plenkovića ima 18 ministara.Od tog ukupnog broja, 12 ministara je zadržalo svoje dosadašnje ministarske portfelja, dvoje je dosadašnje resore prepustili Domovinskim pokretu,pa je dobilo nove.

Domovinskom pokretu su prepuštena ministarstva za privredu (Ante Šušnjar), ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva (Josip Dabro) i ministarstvo demografije i useljeništva (Ivan Šipić).

Davor Habijan je u novoj staroj vladi ministar pravosudja,a Marija Vučković ministarka za životnu sredinu i zelenu tranziciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com