Grčka neće 7 milijardi evra

Grčki ministar finansija Janis Varufakis je izjavio da njegova zemlja neće povući sledeće tranšu od 7 milijardi evra kredita jer očekuje da će do maja imati temeljno drugačiji ugovor o kreditiranju od postojećeg.

Do postizanja blažih uslova kreditiranja , Grčka očekuje da joj u pomoć pritekne Evropska centralna banka injekcijama za obezbedjivanje likvidnosti kakve je obezbedjivala i drugim državama.

Mada još nijedan susret izmedju članova grčke i nemačke vlade nije dogovoren, neprijateljska retorika popušta sa obe strane, naročito grčke. Pa je Varufakis tokom posete Parizu objavio da mu je na izboru za grčkog ministra finansija čestitao nemački kolega Volfgang Šojble i da su pritom razmenili obostrane želje da se što pre sastanu.

Okršaj Varufakis –Šojble očekuje se sa velikim zanimanjem. Za to vreme i Nemci jačaju svoj front odbijanja ideje o otpisu duga Grčkoj. Na njihovu su stranu, tvrde nemački mediji, stale vlade Španije i Portugalije zemalja za koje bi se reklo da su prirodni saveznici Grčke.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com