Grčke TV stanice: Pobedilo NE!

Građani Grčke su rekli NE merama štednje i reformama koje od njih zahtevaju međunarodni kreditori, rezultati su izlaznih anketa sa referenduma koje je sprovelo šest najvećih grčkih televizijskih stanica, prenosi Sky News.

ATHENS, GREECE - JULY 03:  A man erects a Nai (yes) poster next to a rival Oxi (no) poster as electioneering on the referendum continues on July 3, 2015 in Athens, Greece. The 'Yes' and 'No' supporters  in Greece are set to hold major rallies in Athens today ahead of Sunday's referendum on an international bailout terms.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Tako, primera radi, Skai TV prenosi anketu jedne agencije koja predviđa da je za NE glasalo 51,5 odsto izašlih birača, a za DA 48,5 odsto.

Alpha TV prenosi rezultat ankete koja je sprovedena danas, ali nije reč o izlaznoj anketi. Po njoj, za opciju NE glasalo je od 49 do 54 odsto izašlih birača, a za DA ok 45 do 50 odsto.

Da su Grci odbili zahteve međunarodnih kreditora svedoči i anketa koju objavljuje TV Mega Gegonota. U toj anketi za NE je glasalo 51,5 odsto, a za DA 48,5 odsto izašlih birača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com