Grčki ministar: Ne priznajemo ni Memorandum ni Trojku

Grčki ministar za reformu administracije Jorgos Kartugalos rekao je u intervjuu za francuski Mond da će nova grčka vlada na posao vratiti 2000 nepravedno otpuštenih državnih službenika, ali da će troškovi i pravni modaliteti te mere tek biti precizirani.

Tu je meru Kartugalos ocenio kao simboličnu i najavio da će, za razliku od prethodnih grčkih vlada, koje su državnu administraciju smanjivale po diktatu Trojke, ova vlada je reformisati u skladu s potrebama.

„Ne priznajemo ni Memorandum ni Trojku“, rekao je Kartugalos u tom intervjuu i dodao da će na posao biti vraćeno 500 žena koje su otpuštene iz Ministarstva ekonomije i čuvari škola koji su otpušteni samo da bi se zadovoljio zahtev da do kraja 2014.godine bude otpušteno 15 000 ljudi.

„Kvantitativno, broj državnih službenika je od 2011.godine drastično smanjen tako da smo mi sada ispod evropskog proseka“, rekao je Kartugalos.

On je rekao da u državnoj administraciji više neće biti klinjetelizma i da je u tom pogledu od premijera Aleksisa Ciprasa dobio odrešene ruke.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com