Hrvatska : Ministar finansija odlazi na bolje, bivši ministar poljoprivrede u – zatvor!

Hrvatski premijer Andrej Plenković pokazao je neverovatnu sposobnost preživljavanja u nemogućim okolnostima : broj ministara u njegovim vladama, u permanentnom prisilnom  kadrovskom obnavljanju, koji su bili prisiljeni da podnesu ostavku – neobično je visok.

Ministar finansija Zdravko Marić, po opštem uverenju, nikako ne spada u takve. On je, po gotovo opštem  uverenju, Ivicu Todorića izuzimajući, sinoć iznenada podneo ostavku, bez ikakve prisile okolnosti. Čak šta više, pošto je Hrvatsku uspešno praktično već uveo u evro zonu.

„Ja se u ovom trenutku više ne vidim u politici i moja je odluka da idem nekim drugim vodama“, objasnio je danas Marić a prenose hrvatski mediji.

Pošto u novinskim komentarima preovladjuje mišljenje da je ministarska funkcija u hrvatskoj vladi postala tesna za Marićevu ambiciju, on je danas rekao:

„U ovom trenutku nemam dogovoren, ugovoren ili obećan aranžman s nekom državnom, evropskom ili medjunarodnom institucijom, kao ni sa bilo kojom privatnom kompanijom“.

Marić je svojih šest i po godina na mestu ministra finansija ocenio odličnom ocenom, a što se tiče Hrvatske na privrednom i finansijskom planu  „ja ću se usuditi reći, čak stoji bolje nego ikad“.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić se oglasio povodom ostavke Marića. On smatra da je ostavka usledila pošto je Hrvatska izgubila sudski spor protiv madjarske kompanije MOL uključujući tu i značajnu sumu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković za novog ministra finansija odredio je profesora Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Marka Primorca.

Uz ostavku Marića, ako ne sadašnju hrvatsku vladu, a ono  HDZ sigurno je pogodilo hapšenje bivšeg (Plenkovićevog) ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića po nalogu evropskog javnog tužioca.

On je optužen da je službeni položaj zloupotrebio da bi prevarom došao do evropskih  subvencija namenjenih vinarstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com