I Hrvati u borbi sa nepristojnim turistima i njihovim peškirima

Pre nekoliko dana svetski mediji bavili su se policijskom akcijom u jednom španskom letovalištu, gde je propisana kazna od 30 evra za „rezervisanje“ mesta na plaži ostavljanjem peškira, a sada su se, sa istim problemom, javili i Hrvati.

peeškiri

Kako prenosi portal Jutarnjeg lista, u Vodicama je odlukom o komunalnom redu zabranjeno „rezervisanje“ mesta na plaži, a na plažama su istaknuti i table na kojima piše: „Zabranjeno je ostavljanje ličnih stvari na plaži preko noći i rano ujutro, a u svrhu rezervacije mesta za sunčanje. U suprotnom će biti oduzeto od strane komunalnog redarstva“.

Komunalni redari u Vodicama svakodnevno u ranim jutarnjim satima obilaze plaže i uklanjaju peškire i ostale lične stvari turista kojima su „rezervisana“ mesta.

„To nije problem od juče, a Gradska uprava konkretnim potezima odlučila je stati na kraj neprimerenom ostavljanju peškira. Trend rezervisanja mesta bio je posebno izražen na plaži prigradskog naselja Srima, te smo tamo pre dve godine postavili desetak tabli upozorenja“, rekla je gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev.

Table će, najavila je ona, biti postavljene i na plažama na ostrvu Prvić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com