Ispeci, pa reci : Šta je smešno nemačkom kancelaru?

Nemački kancelar Olaf Šolc smatrao je za potrebno da više puta ponovi svoju ocenu pogibije ljudi na istoku Ukrajine, pogibije koja je intenzivirana otkako su SAD bez dokaza ubedjene da će Rusija na napadne Ukrajinu.

Pošto je ocenio da je reč genocid za ono što se dešava u Donbasu prejaka i pogrešna, Šolc je zaključio da nije bio dovoljno oštar, pa je na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti izjavio :

„Argumenti da se u Donbasu dešava genocid su apsolutno smešni“.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da će Ministarstvu inostranih poslova Nemačke u najbliže vreme poslati materijal o masovnim grobnicama u Donbasu, a kao odgovor na reči nemačkog kancelara. Zvanična predstavnica MIP Rusije je rekla da taj materijal ne može da objavi jer bi ga „svaka platforma blokirala kao nedopušten sadržaj“.

„Upozoravam da to ne može da gleda ni neko ko je već video sve“, rekla je Zaharova.

Prema proceni Ujedinjenih nacija u Donbasu je od 2014.godine poginulo više od 14 000 ljudi. Radi se uglavnom o ruskojezičnom stanovništvu. Moguće da ruski predsednik Vladimir Putin nije u pravu kad tvrdi da je reč o genocidu, ali sigurno nije moguće da je reč o nečem smešnom.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com