Istorijski dan u Rimu: Zabranjeno pijenje i prodaja alkohola od 22h do 7h

Gradonačelnica Rima Virdžinija Radji ocenila je odluku istorijskom: privremena zabrana ispijanja i prodaje alkohola od 22h do 7h, na javnim mestima, uključujući tu klubove i barove, oročena do marta 2019. godine, odlukom gradskog parlamenta postala je propis na neograničeno vreme.

Ko pije alkohol suprotno ovom zakonu, može biti kažnjen sa 150 evra, a ko ga suprotno ovom zakonu prodaje sa 280 evra.

Osobe maskirane u centurione, a koje se često mogu sresti oko turističkih atrakcija u Rimu, ubuduće neće smeti da naplaćuju fotografisanje s turistima niti bilo koju drugu aktivnost.

Rimske gradske vlasti su ocenile da su „centurioni“ često bili „preterano nasrtljivi“, pa su za kršenje nove zabrane predvideli kaznu od celih 400 evra.

Strogo je zabranjeno kupanje u rimskim istorijskim fontanama: di Trevi, Fontani dei Leoni na Piazza del Popolo, Fontani Barcaccia na Piazza di Spargna i Fontani del Gianicolo.

Kršenje ove zabrane povlači kaznu od čak 900 evra.

Čuvene rimske fontane zaštićene su i na druge načine: zabranjeno je ubacivanje raznih predmeta, sem tradicionalnog ubacivanja novčića, zabranjeno je sipanje u njih bilo kakve tečnosti ili supstance, puštanje u njih životinja, a zabranjeno je i na njih se peti.

Fontane je takodje zabranjeno prljati, uključujući tu konzumiranje hrane na njima.

Ovaj propis, koji bi Rim trebalo da učini „lepšim, sigurnijim i gostoljubivijim“, primenjivaće se u 14 gradskih oblasti, uključujući tu istorijski centar, Ostia, San Lorenzo i Prati, pišu evropski mediji uglavnom se pozivajući na rimsko izdanje The Local.

„Posle 72 godine čekanja, Rim ima novu gradsku regulativu. Danas je istorijski dan“, izjavila je gradonačelnica Rima i najavila zapošljavanje novih saradnika komunalne policije kako bi novi propisi bili uspešno sprovodjeni.

Komunalna policija će imati čak i pravo da nekim od prekršilaca ovih propisa zabrani pristup pojedinim delovima grada, na rok do 48 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com