Jedno ali sreću kvari: Gundogan i Ozil idu u Rusiju, ali ljudska prava u nemačkoj reprezentaciji

Trener nemačke fudbalske reprezentacije Joakim Lev izabrao je 27 fudbalera kandidata za put na Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se od 14. juna do 15. jula održava u Rusiji i medju njima su i Ilkaj Gundogan i Mesut Ozil (Lev će do 4. juna broj izabranika morati da skrati na 23).

Mada anketirani nemački gradjani, a o medijima da se i ne govori, smatraju da su Gundogan i Ozil naneli štetu nemačkom nacionalnom timu kad su se u Londonu slikali s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, Joakim Lev to nije smatrao razlogom koji bi nekome bio prepreka da igra za reprezentaciju.

Lev je, kako prenosi Frankfurter algemajne cajtung, rekao da je dvojici fudbalera dao do znanja da „to nije bila baš srećna aktivnost“. A oni su njega uverili da nisu želeli da pošalju bilo kakvu političku poruku.

”Ovo im je bilo za nauk“, rekao je Lev i najavio diskusiju u nacionalnom timu o celom slučaju.

Ali slobodoumlje je ušlo u nemački fudbal, a to kad uhvati ne pušta. Iz nacionalnog tima je demonstrativno istupio igrač Bajerna iz Minhena Sandro Vagner nezadovoljan što nije medju 27 izabranika Joakima Leva. Vagner je optužio Leva da ga je s aviona za Rusiju skinuo zato što uvek otvoreno govori ono što misli!

Lev se tu ljutnuo: “Znači li to da su toliki odlični fudbaleri, koji stalno igraju za reprezentaciju, potpuni idioti bez svog mišljenja?”

Da podsetimo: pravu buru je izazvao Peter Fišer, predsednik fudbalskog kluba Ajntraht iz Frankfurta, koji je više puta ponovio da ni medju navijačima svog kluba ne želi simpatizere Alternative za Nemačku. To je u Nemačkoj parlamentarna stranka i, ako je verovati anketama, trenutno ima biračku podršku koliko i vladajuće socijaldemokrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com