Katar 2022 : Nemci ipak u polufinalu!?

Čak su i neki nemački reprezentativci izjavili da su bili iritirani političkim zadacima stavljenim u zadatak nemačkoj fudbalskoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a (dobar) deo sveta se nemačkom ispadanju iz daljeg takmičenja obradovao.

Ali – Nemci će, ipak, nastipiti u finalu.

Kako molim?

Evo ovako : jedno veliko nemačko preduzeće (Bundesliga) eliminisano je, ali će dva druga nastupiti u polufinalnim utakmicama danas i sutra.

Nemački proizvodjač sportske opreme PUMA platio je oglas da bi se time pohvalio.

U četvrt finalu Katara 2022, šest ekipa je nosilo opremu američke kompanije NIKE, a samo dve opremu nemačkih kompanija PUMA i ADIDAS.

U polufinalu će, medjutim, Nemci i Amerikanci biti ujednačeni

U večerašnjoj utakmici reprezentacija Argentine će na opremi imati znak Adidasa, a reprezentacija Hrvatske, aktuelnog viceprvaka sveta, znak kompanije NIKE.

Sutra će reprezentacija Francuske, aktuelnog svetskog prvaka, na opremi imati znak NIKE, a reprezentacija Maroka znak PUMA.

Baš evropsko-američki okršaj?! I zgodna reklama.

Da li će pomoći? Jer, PUMA i ADIDAS spadaju u najslabije kompanije nemačkog berzanskog indeksa DAX : akcija Pume danas vredi za 49,86% manje nego pre godinu dana, a akcija Adidasa za 52, 57 odsto manje nego pre godinu dana.Iako su obe poslednjih dana rasle.

Nije mnogo bolji ni njihov američki rival :akcija kompanije NIKE danas vredi za 31,71 odsto nego pre godinu dana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com