Ko je smestio Makronu: Tramp opomenut, Rusi pod prismotrom

Francuski ministar inostranih poslova Žan Iv Debrian opomenuo je američkog predsednika Donalda Trampa da se ne meša u unutrašnje stvari Francuske i potvrdio da se ispituju navodi o ruskom mešanju u proteste koji su potresli tu zemlju.

„Ja kažem Donaldu Trampu, a to mu je rekao i predsednik Republike: Mi se ne mešamo u američke rasprave i vi pustite nas da živimo svoj život“, rekao je Debrian za francusku televiziju.

On je pitan i o tvrdnjama lista Times da je na Tviteru otvoreno stotine naloga vezanih za Rusiju sa kojih je slato po 1.500 saopštenja dnevno kako bi se protesti u Francuskoj učinili što masovnijim.

„Čuo sam te glasine. Generalni sekretarijat za odbranu i nacionalnu bezbednost sad vodi istragu. Videćemo rezultate te istrage. Ja neću ni o čemu da sudim dok ne budu utvrdjene činjenice“, rekao je Debrian.

Na ova razmatranja, savet za Francuze imao je Anton Morozov, član Komiteta za spoljne poslove Državne dume Rusije.

„Moguće naručioce nereda u zemlji trebalo bi tražiti na sasvim drugom mestu jer mi smo registrovali sasvim tipičnu tehnogiju obojenih revolucija”, rekao je Morozov za RT.

Uz tvrdnju da SAD kontrolišu 100% medije u Evropi, pa su tamo napravili rusofobski mejnstrim, koji političare onemogućava da sagledaju istinu, Morozov je Francuzima posavetovao da „kako kaže naš narod otvore četvore oči“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com