Ko kome preti: SAD, NATO i Rusi

Ruski poslovni list Vzgljad napravio je poredjenje vojnih budžeta i iz njih proistekle vojne snage SAD, NATO i Rusije u nameri da svoje čitaoce privede stvarnom, a ne tobožnjem odgovoru na pitanje: Ko je kome stvarna, a ne tobožnja pretnja. Sve cifre su i slikovno obeležene, pa njihovo čitanje ne zahteva prevod, ali izjave jednog američkog i jednog ruskog zvaničnika, koje su poslužile kao uvod u temu, zahtevaju.

Adrijan Bredšou, zamenik komandanta vojnih snaga NATO u Evropi: ”Ekspanzionizam Rusije brzo će postati očigledna pretnja svom našem postojanju, Oružane snage Rusije mogu biti iskorišćene za napade na teritoriju NATO”.

Sergej Ivanov, šef administracije predsednika Rusije: ”Ne možete porediti budžet NATO i ruski odbrambeni budžet. Mi govorimo o slonu i komarcu, o nilskom konju i domaćoj mački”

Izvori na koje se oslonio list Vzgljad u pravljenju ove grafike su: NATO: ”Odmrambeni rashodi u 2014. godini i ocene rashoda u 2015.”, SIPRI, Ministarstvo odbrane Rusije i list Vedomosti br 3688 od 3.10.2014.

nato-rusija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com