Koje obavestajne službe tvrde da je Iran srušio ukrajinski avion?

Koje obavestajne službe su utvrdile i javile kanadskom premijeru i američkom predsedniku da je Iran srušio ukrajinski putnički avion nad Teheranom?

Nijedna, a Trido tvrdi da se radi o mnogim, od tih službi nije se oglasila dokumentovanom izjavom o iranskoj ili čak dve iranske rakete učesnice u tragediji, koja je koštala života 176 ljudi.

Na osnovu kojih činjenica su izvedeni takvi zaključci, a naročito zaključak da se sve desilo slučajno, greškom?

Na osnovu čega američki predsednik Donald Tramp kaže da bi se iznenadio da se utvrdi kako se radi o tehničkom kvaru?Ko je dva dana pred tragediju obavio tehnički pregled aviona?

Tvrdnju o iranskoj raketi posebno sumnjivim čini brz zaključak dve tehnički  nestručne osobe da je do pogotka raketom došlo greškom.

Zapadni mediji već danas ove tvrdnje, samo zato što su tako rekli Trido i Tramp, bez očekivanih novinarskih pitanja, emituju kao očitu istinu. Kao što su nekad, kao očitu istinu, emitovali tvrdnje Džordža Buša mlađeg i Tonija Blera da Irak poseduje oružja za masovno uništenje. Koje su života koštale stotine hiljada ljudi.

Dakle, koje tačno obavestajne službe preuzimaju odgovornost za tvrdnju da je iranska raketa ubila 176 ljudi i na osnovu čega to tvrde?

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com