Loukosterima budućnost osigurana

Prema podacima iz jula 2014. godine 32 odsto vazdušnog saobraćaju u Evropi obavljale su loukost kompanije.

One su održavale 722 linije što je za 64 više nego 2013.godine.

Rast broja putnika, koji se voze loukost kompanijama, raste po neuporedivo višim stopama nego broj putnika koji se voze klasičnim evropskim avio-kompanijama. Ove poslednje, pritisnute konkurencijom loukostera s jedne i kompanija iz Golfa (Emirejts, Katar ervejz, Etihad) s druge strane sve se više odlučuju da svoje poslovanje dopune loukost ponudom.

Prema podacima koje objavljuje francuski list Mond, najrentabilnija medju loukost kompanijama easyJet je prošle godine imala rast putničkog saobraćaja u Evropi od 6,5 odsto – na 65,3 miliona putnika, a evropski loukost lider Rajaner povećao je broj putnika za 6 odsto na 86,4 miliona.

Zajedno Lufthanza, Er Frans i Britiš ervejz ostvaruju rast putničkog saobraćaja od prosečno 2,7 odsto, tvrdi Mond. Lufthanza je zadržala mesto evropskog lidera, ali je na unutarevropskim linijama imala 79,2 miliona putnika u odnosu na 86,4 miliona koliko je imao irski Rajaner.

Sve tri kompanije su spas potražile u sopstvenim loukost filijalama – Britiš ervejz u kompaniji Vueling, Lufthansa u Germanwings (od oktobra Eurowings), Er Frans u kompaniji Transavia.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com