Makedonija: Od EU nismo dobili ni cent za izbeglice

Organizacije i institucije koje se u Makedoniji bave aktuelnim pitanjem izbeglica i deo su kriznog menadžmenta nisu od Evropske unije dobile ni cent, saopštio je danas kabinet makedonskog predsednika Djordja Ivanova.

makedonija

Ako Evropska unija tvrdi da je Makedoniji u svrhu rešavanja problema izbeglica dala 52 miliona evra neka da tačan pregled kada, koliko i kome je para preneto, navodi se u saooštenju kabineta makedonskog predsednika i napominje da je Makedonija 20. avgusta 2015. godine proglasila vanredno stanje pritisnuta ilegalnom migracijom koja na njenu teritoriju stiže sa teritorije jedne članice EU i Šengenskog sistema. Tada je formiran i krizni štab u koji ulaze sve makedonske institucije koje se izbeglicama bave i nijedna od njih nije dobila ni cent, tvrdi kabinet Djordja Ivanova.

Do razmene oštrih reči izmedju Skoplja i Brisela došlo je povodom intervjua koji je makedonski predsednik Djordje Ivanov dao nemačkom Bildu i u kome je izjavio da Makdonija od EU nije dobila ni cent pomoći u aktuelnoj izbegličkoj krizi. Na to je Brisel saopštio da je Makedonija dobila 52 miliona evra iz evropskih fondova kako bi izašla na kraj s problemima nastalim zbog izbegličkog talasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com