Mercedes predstavlja čudovište na pravcu, a baletana u krivini

Nemci su poznati po masovnoj proizvodnji jednih od najkvalitetnijih i najboljih automobila na svetu. A Mercedes u tome svakako prednjači. Ova kompanija je zasigurno jedna od najboljih u istoriji automobilske industrije kada su u pitanju proizvodi za kupce koji za sebe žele nešto malo posebnije.

_c63_01

Ako ste ljubitelj režanja V8 motora i umetničkih dela na četiri točka onda je novi Mercedes C63 AMG coupe pravi izbor za vas. A evo i zašto.

Pored izuzetno artaktivnog dizajna i prelepog enterijera, novi C63 biće opremljen 4.0-litarskim agregatom koji razvija 476 konjskih snaga sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 4 sekunde, dok će snažnija verzija razvijati 503 konjske snage i imaće oznaku „S“. Snaga će se, tradicionalno, prenositi na zadnje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača sa duplim kvačilom, a obe verzije imaće maksimalnu brzinu od 250 km/h. Biće dostupan i nivo opreme pod nazivom „AMG Driver’s Package“ koji omogućava maksimalnu brzinu i do 290 km/h.

c63_12

Zvuk besne aždaje dolaziće iz četiri izduvne cevi. Novost je to da će biti omogućeno menjanje jačine zvuka u zavisnosti od opcije koju vozač izabere. Promene opcija omogućavaće krilca u izduvnoj grani koja će se otvarati i zatvarati zavisno od stila vožnje koji će ići od Eco do Sport+. Verzija „S“ će imati i opciju Race koja će dodatno naoštravati performanse novog AMG modela.

Kontrola trakcije biće prepuštena mehaničkom diferencijalu sa ograničenim sistemom proklizavanja, a „S“ verzija će imati elektronski diferencijal koji ima opciju usporavanja unutašnjih točkova u krivini.

c63_03

C63 AMG i C63 AMG S će se značajno razlikovati od standardne verzije ne samo zbog promenjenih branika i izduvnih cevi, već će obe AMG verzije biti šire za 64 milimetara sa prednje i 66 milimetara sa zadnje strane. Ovo je omogućilo Mercedesu da u blatobrane ubaci točkove dimenzija 255/40 R18 napred i 285/35 R18 nazad, a C63 AMG S će biti opremljen pneumaticima veličine 255/35 R19 napred i 285/30 R19 pozadi za bolje prijanjanje automobila na asfalt.

Za sada nam samo ostaje da saznamo da li će Mercedes uspeti da preuzme titulu najboljeg papreno brzog kupea od svoje sestrinske firme ili će ipak BMW M4 ostaviti novajliju u prašini na trkačkoj stazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com