Merkel u Zagrebu!

Jedini predizborni skup van Nemačke, na kome će nastupiti nemačka kancelarka Angela Merkel, današnji je glavni predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice u sportskoj dvorani „Dražen Petrović“ „u Zagrebu.

Na predizbornom skupu HDZa ona će podržati Manfreda Vebera, kandidata CDU/CSU za predsednika Evropske komisije, i istovremeno pokazati koliki značaj Nemačka prodaje najmladjoj članici EU i svemu što se u njoj dešava, uključujući migrantsku politiku i odnos prema prošlosti.

Danas je, naime, na Blajburškom polju u Austriji, uz nevidjene mere bezbednosti, održana 74.komemoracija uglavnom pripadnicima Nezavisne Države Hrvatske, koji su stradali po okončanju Drugog svetskog rata.

Frankfurter algemajne cajtung, medjutim, tvrdi da, za razliku od HDZa, javnost u Hrvatskoj nije poseti kancelarka posvetila veliku pažnju i dala ogroman značaj

Navodno, rezerve Hrvata potiču od važne sporedne pojave hrvatskog članstva u EU: ogroman odliv hrvatskog stanovništva u najboljem radnom dobu, pre svega u Nemačku. Svake godine u Nemačku se, piše list, odseli 30 000 stanovnika Hrvatske, a trenutno u Nemačkoj živi 345 000 Hrvata.

Ako se 30 000 gradjana Hrvatske godišnje, u potrazi za većim platama, preseli u Nemačku, dva i po miliona gradjana Nemačke dodje godišnje da odmor provede u Hrvatskoj, što nemačka kancelarka nije zaboravila da podvuče.

Dakle, uzajamna atrakcija dve zemlje postoji: Hrvati vole nemački standard, a Nemci hrvatsko more.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com