Milanović : Bosansko – hercegovački političari su prevaranti

  1. Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je izjavio da će podržati Hrvate u BiH u nameri da objave neki vid samouprave.

„Hrvatima drugi biraju predstavnike, nisu zaštićeni, to je veliki pad hrvatske politike, Zagreba, prema Hrvatima u BiH.Dok je god moguće da Hrvatima neko drugi izabere člana Predsednistva, to se zove prevara.Medjunarodna zajednica ne radi ništa, a Hrvatska ne radi dovoljno.Mi smo trebali odavno iskoristiti instrumente koji nam kao članici NATO i EU stoje na raspolaganju“ rekao je predsednik Republike Hrvatske komentarišući mogući ishod izbora u Bosni i Hercegovini.

„Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, proučavanja i dobrih odnosa s političarima u BiH, poput Komšića,  shvatio sam da su to prevaranti i da se tim ljudima ne može vjerovati. Da su tu da se okoriste činjenicom da Hrvata ima malo.I ako njihova prava ne budu štićena institucionalno, nema im spasa.Dakle, Dejton je sporazum o podeli vlasti, moći i utjecaja izmedju Bošnjaka, Hrvata i Srba“, rekao je Milanović citiran na sajtu Predsednika Republike Hrvatske.

On je podvukao da BiH nije oslobodio nikakav NATO.

„BiH je oslobodjena hrvatskim oružjem i hrvatskim životima i točka“, rekao je Milanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com