Ministarka o svom prethodniku: Uradio je dobar posao!

Ni u Hrvatskoj po pravilu nije drugačije, a mi u Srbiji znamo šta sleduje ministru prethodniku kad u njegovu fotelju sedne ministar naslednik iz konkurentske stranke: drvlje i kamenje. Ono što se u ministarstvu zateklo uvek je loše da gore ne može biti.

Dubravka Jurlina Alibegovic

Zato je novoizabrana hrvatska ministarka za državnu upravu Dubravka Jurlina Alibegović primer na koji treba podsećati kad god je zgodno. I kad nije.

Ministarka, koja je na to mesto došla sa mesta direktorke Ekonomskog instituta u Zagrebu, o onome što joj je u Ministarstvu uprave ostavio prethodnik Arsen Bauk ovako je rekla:

Bauk

„Ministarstvo uprave je sredjeno ministarstvo“. Pa je dodala i da je u tom Ministarstvu zatekla motivisane službenike „koji su odradili jako dobar posao“. I ne da gospodja Jurlina Alibegović nema svojih ideja o daljem unapredjenju hrvatske državne uprave i efikasnijoj organizaciji države. Ima.

Način na koji mu je prethodnik predao funkciju, a kolege u Ministarstvu ga dočekale nije dovoljno reči hvale imao ni novi hrvatski ministar nauke, obrazovanja i sporta Predrag Šustar. On je smatrao za potrebno da sve oko sebe posavetuje kako takvo što treba stalno isticati „jer država mora imati kontinuitet“.

A ne da svaka vlada misli kako svet sa njom počinje. I ne samo da tako misli, nego tako i radi. Sve ruši da, kao, sve nanovi gradi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com