Moskva priznaje : U 6000 vojnih fabrika radi 3,5 miliona radnika, celodnevno

U Rusiji trenutno radi 6000 vojnih fabrika sa 3,5 miliona zaposlenih, u celodnevnom režimu, te je njihova proizvodnja višestruko povećana.

Kako je sredinom decembra 2023.godine saopštio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, „preduzeća odbrambeno – industrijskog kompleksa povećala su svoje kapacitete za 4 puta i prešli su na celodnevni režim rada“.

On je precizirao da je od februara 2022.godine, dakle od početka ruske invazije Ukrajine, proizvodnja tenkova povećana je 5,6 puta, oklopnih pešadijskih mašina za 3,6 puta, oklopnih transportera za 3,5 puta, bespilotnih letilica 16,8 puta, artiljerijske municije za 17,5 puta.

„Naoružanje koje se razradjivalo i ispitivalo u običnim uslovima 5-8 godina, danas je za serijsku proizvodnju spremno u toku 4-7 meseci. Tako nije bilo od vremena Velikog otadzbinskog rata“, tvrdi Šojgu.

Danas i juče su Evropska komisija i Medjunarodni monetarni fond ocenili da je ruska ekonomija pokazala neočekivanu otpornost na sankcije i neočekivani rast što se, po oceni te dve institucije, može objasniti njenim prelaskom na vojnu ekonomiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com