Most optuzio hrvatskog premijera da radi za Srbiju!

Hrvatska vlada je saopštila da hrvatski premijer Andrej Plenković nije fizički nasrnuo na poslanika Mosta Nikolu Grmoju, a sam Plenković je rekao da je samo krenuo ka Grmoji da ga pita: na koga je mislio kad je govorio o veleizdaji!

Snimak celog dogadjaja objavio je HRT.

Grmoja je, uglavnom, potvrdio ovu verziju: do fizičkog nasrtaja nije došlo, Plenkovića je pokušalo da zaustavi nekoliko poslanika , dok je on, Grmoja, sa strane posmatrao kako će se sve završiti.

 

Grmoja je ostao pri svojim optužbama,  za koje tvrdi da ih je argumentovao: premijer i ministarka inostranih poslova Marija Pejčinović Burić rade za srbijanske interese.

“ Razotkrio sam ga“, ponavljao je Grmoja dok mu je Plenković dobacivao da je “ jadan“.

A sve je počelo izveštajem Plenkovića o radu Hrvatske u Savetu Evrope, pri čemu je hrvatski premijer rekao da Hrvatska neće raditi Srbiji, pri uclanjenju u EU, ono što je Hrvatskoj radila Slovenija.

Grmoja je na ovo reagovao pitanjem : da li Plenković podržava članstvo Srbije u EU iako Srbija ne ispunjava svoje obaveze, recimo ne da podatke o nestalim licima.O

n je rekao da je u opticaju informacija da hrvatska ministarka  inostranih poslova Pejčinović – Burić očekuje funkciju u Savetu Evrope i zapitao da li joj je Srbija obećala podršku?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com