MWC: Evropa će izgubiti globalnu trku bez novih 5G pravila

Evropske mobilne kompanije mogle bi biti sprečene da ponude prenos podataka sledeće generacije, jer Evropa nema zajedničke standarde o novim „5G“ tehnologijama, izjavio je izvršni direktor Vodafona Vitorio Kolao na „Mobile World Congress“-u.

Vitorio Kolao

On je pozvao evropske političare da se što pre dogovore o zajedničkim standardima za prenos podataka, kako bi se premostio jaz između Evrope i ostalih velikih ekonomija.

„Kina i SAD će predvoditi, jednostavno zato što mi još uvek nemamo pravila koja su jedinstvena širom Evrope“, rekao je Kolao.

Mobilne kompanije se otimaju oko toga ko će prvi početi izgranju 5G mreže. Pored toga što je 5G brži od prethodnika, predviđa se i da će ona moći da obradi milijardu veza više, omogućavajući da se veći broj potrošača i industrijskih uređaja poveže na internet, piše londonski Telegraf.

Operateri tvrde da će jednog dana naši automobili, kuće i električne mreže biti povezani bežičnim internetom. Ali, postoji bojazan da evropske zemlje ne mogu da se dogovore o zajedničkoj definiciji šta je to 5G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com