Nemački kancelar Šolc putuje u Moskvu

Od zaoštravanja situacije oko Ukrajine, od ključnih ljudi Evropske unije telefonom je s ruskim predsednukom Vladimirom Putinom dvaput razgovarao francuski predsednik Emanuel Makron, a jednom italijanski premijer Mario Dragi. Lično se u Moskvi u, kako je rekao,  mirotvoračkoj misiji objavio madjarski premijer Viktor Orban.Gde je tvrdio da  u Evropskoj uniji nema ni jednog čelnika koji bi hteo konflikt sa Rusijom.

I sinoć je ne telefonski nego razgovor oči u oči, u Moskvi, s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom najavio nemački kancelar Olaf Šolc. Razume se, on će prvo u ponedeljak otputovati na konsultacije u Vašington.

Ali na Olimpijskim igrama u Pekingu iznenada se objaviti neće sigurno, rekao je Šolc za ZDF.

U vaganju izmedju bojazni da odlaskom Putinu na noge ne ostave utisak podrške i bojazni da u najnovijem geopolitičkom pozicioniranju ne izgube mesto, evropski lideri polako prednost daju poslednjoj bojazni.

Dok se posebno na Nemačku vrši snažan (i naručen???) medijski pritisak da svoju spoljnu politiku počne da kroji prema vrednostima umesto prema interesima!

A za zagovornike takvog vidjenja spoljne politike nema nikakve sumnje kako bi Nemačka trebalo da odgovori na pitanja :Hoće li bar dozvoliti Islandu da Ukrajini isporuči od Nemačke kupljeno oružje bivše DDR i Hoće li staviti tačku na gasovod Severni tok 2?

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com