Orban iznenada u Moskvi

Posle iznenadne posete Kijevu, madjarski premijer Viktor Orban danas je iznenada otputovao u Moskvu, saopštenje njegovog pres sekretara preneli su madjarski i ruski mediji.

„U okviru svoje mirovne misije, premijer Viktor Orban je stigao u Moskvu.Šef vlade će se sresti s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom “ navodi se u saopštenju Bertalana Havašija, pres sekretara premijera Madjarske,koje prenosi madjarska novinska agencija MTI.

O izgledima za uspostavljanje prekida vatre i mirovne pregovore izmedju Rusije i Ukrajine putem posrednika poslednjih dana se intenzivno spekuliše u svetskoj štampi.

O tome se,na konferenciji za štampu posle konferencije Šangajske organizacije o saradnji u Astani (Kazahstan) izjasnio i ruski predsednik Vladimir Putin.

„Mi smo uvek bili za pregovore, nikada ih nisam smo odbijali.Pitanje je samo što se meni čini da je potpuno okončane konflikta uz pomoć posrednika i samo posredstvom njih malo verovatno,jer teško da će posrednik imati punomoćje da potpiše konačni dokument.Čak šta više, ne samo da potpiše konačni dokument nego ni da dovede do potpisivanja konačnog dokumenta.Ovde je principijelno pitanje ne samo pitanje kompetentnosti tih posrednika,nego i njihovih punomoćja.Ko može da da punomoćja posredniku – oni koji bi mogli da stave konačnu tačku i okončaju taj sukob.Ja smatram da je to malo verovatno.Ali posredništvo kako je , na primer, to radio gospodina Erdogana za vreme našeg pregovaračkog procesa u Istanbulu ,samo po sebi posredništvo pozdravljamo“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com