Otvoren 91.poljoprivredni sajam u Novom Sadu

U Novom Sadu je otvoren 91.medjunarodni poljoprivredni sajam.

Ovogodišnji mu je partner Evropska unija.

Sajam je otvorio premijer Srbije Miloš Vučević i tom prilikom istakao da je, u odnosu na 2012.godinu, budžet Srbije za poljoprivredu povećan 3,5 puta.

Vučević i predsednica Vlade AP Vojvodine Maja Gojković istakli su da je veoma važno što je ovogodišnji partner sajmu Evropska unija.

To je znak da ne dobijamo samo poruke šta treba da uradimo nego da pokažemo i šta EU ima i donosi na korist našim gradjanima,i da to nisu protokoli ,već stvari koje menjaju život, rekao je Vučević .

On je dodao da postoji volja sa strane Evropske komisije da se dobre i velike stvari realizuju u našoj zemlji i da to jesu evropske vrednosti.

Komesar EU za poljoprivredu Janus Vojčehivski je rekao da će Srbija imati koristi kada bude deo poljoprivredne EU porodice .

Ni Vučević,ni Vojčehivski nisu precizirali o kojim se tačno stvarima koje menjaju život i koristima od pripadnosti EU porodici radi.

Ali je po otvaranju sajma održan sastanak Vukčevića i Vojčehovskog sa koga je, izmedju ostalog, poručeno da EU obezbedjuje značajna finansijska sredstva poljoprivrednicima u Srbiji.

Ta se sredstva,rečeno je, uglavnom obezbedjuju kroz program Instrumenti za pretpristupnu pomoć ruralnom razvoju (IPARD), prenosi se na sajtu Vlade Srbije.

Evropska unija,rečeno je takodje, pokreće treću fazu IPAR programa koja,uz komplementarno privatno sufinansiranje može da donese do 550 miliona evra investicija u poljoprivredni sektor u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com