Peter Sijarto : Istorijsko prijateljstvo

Ministar inostranih poslova Madjarske Peter Sijarto rekao je u petak uveče u Beogradu da su srpski i madjarski narod postali bratski narodi.

„Naša zajednička istorija nas je stavila pred mnogo iskušenja, često smo jedni druge doživljavali kao neprijatelje. Medjutim, danas se sve to promenilo i dva naroda su postala bratska. Čemu možemo da zahvalimo za to, tačnije kome? Vašem predsedniku Aleksandru Vučiću. Vaš predsednik je postigao da umesto istorijskog neprijateljstva, imamo istorijsko prijateljstvo medju nama“, rekao je Sijarto učestvujući na mitingu Srpske napredne stranke.

„I mi i vi smo izloženi bespoštednim napadima medjunarodnog liberalnog majnstrima, ali zašto nas napadaju – zato što se Madjari i Srbi zalažu za sebe i svoje nacionalne interese, a sposobni smo za to jer imamo jake lidere“ rekao je Sijarto

„Napadaju nas jer želimo mir u Ukrajini i ne doprinosimo povećanju rizika od eskalacije rata. Napadaju nas jer smo privrženi porodičnim vrednostima i napadaju nas  zato što odbijamo da nam spolja diktiraju“, rekao je madjarski ministar inostranih posliva Peter Sijarto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com