Plenković počistio izazivače s desnice: Štir smenjen i s poslednje funkcije

U HDZ-u vlada sloboda kritike, svi ostajemo u jedinstvenoj stranci, ja kao predsednik, oni kao saradnici, reče prošle subote hrvatski premijer Andrej Plenković i večeras posmenjiva svoje stranačke saradnike, za koje se šuška da bi da postanu stranački predsednici.

Bivši ministar inostranih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir nije više politički sekretar Hrvatske demokratske zajednice, a još bivšiji ministar inostranih poslova Miro Kovač nije više medjunarodni sekretar HDZ-a.

Obojica su glasala protiv Istanbulske konvencije, a baš danas je postalo jasno da inicijatori referenduma za njeno obaranje nisu skupili potreban broj potpisa. Štir je prošle subote sa govornice Opšteg sabora stranke osuo paljbu po Plenkoviću ne imenujući ga, ali ga optužujući za klijentelizam i sukob interesa.

Na mestu političkog sekretara HDZ-a Štira će baš zgodno zameniti ministar uprave Lovro Kuščević, koji je, kako podseća Jutarnji list, u tri gradonačelnička mandata u Nerežišću isprednjačio s demografskim podsticajima dodeljujući 7.000 kuna za svako novorodjeno dete. To je dobar odgovor oštrim demografskim prigovorima vladi, koje uz optužbe za klijentelizam, dva dana iz Slavonije  emituje hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović

Da je nju HDZ kandidovao na tu visoku funkciju, juče je Kolindu Grabar-Kitarović u emisiji „Nedeljom u 2“ podsetio ministar policije Davor Božinović, koji je upravo izabran za medjunarodnog sekretara HDZ-a neposredno pošto je hrvatska policija pucala na maloletne ilegalne imigrante, a on obećao da Hrvatska sigurno neće postati migrantski hot spot.

Jedina upamćena glasna reakcija na brzu kadrovsku čistku u HDZ-u bila je, izveštavaju hrvatski mediji, jadikovka Mira Kovača: „Kad je Plenković iznosio stavove, koji nisu bili po volji tadašnjem vodjstvu stranke, ništa mu se nije desilo“.

Zato se desilo Tomislavu Karamarku, više nije on predsednik nego Plenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com