Poljski ministar : Vojnici velikih država već su u Ukrajini

Poljski ministar inostranih poslova Radoslav Sikorski rekao je za DPA da je javna tajna da se trupe nekih velikih država već nalaze u Ukrajini.

„Kako je vaš kancelar [Olaf Šolc] rekao, neke trupe iz velikih država već su u Ukrajini…Na poljskom imamo izraz ‘Tajemnica Poliszynela“, koji opisuje tajnu koju svi znaju „, rekao je Sikorski, a prenosi ARD.

On je, medjutim, rekao da Poljska neće slati svoju vojsku u Ukrajinu i iz istorijskih razloga.

“ Ukrajina i Poljska su tokom 400 godina bile ista država. I time bismo Rusima isporučili prelaku propagandnu hranu. Dakle, mi bi trebalo da budemo poslednji koji će to učiniti [ poslati vojsku u Ukrajinu], rekao je Sikorski.

Mada ruska strana odavno tvrdi da se iza stranih dobrovoljaca u Ukrajini kriju vojnici nekih zapadnih država, to je 26.februzra potvrdio i nemački kancelar Olaf Šolc obrazlažući svoje protivljenje isporuci nemačkih dalekometnih raketa Taurus Ukrajini.

On je rekao da Nemačka neće da njeni vojnici učestvuju u navođenju tih raketa ni iz Nemačke ni iz Ukrajine.

„Ono što pri navođenju ili poslovima oko navođenja rade Britanci i Francuzi, ne može da se radi u Nemačkoj“, rekao je Šolc i time potvrdio da se u Ukrajini već nalaze neki vojnici zapadnih armija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com