Porcija sankcija za ovu nedelju : EP predlaže sankcije za Šredera i Karin Knajsl

Odbor za budzet nemačkog parlamenta oduzeo je danas, na predlog vladajuće semafor koalicija, bivšem nemačkom kancelaru Gerhardu Šrederu prvo na kancelariju i plaćene saradnike zbog bliskosti s Kremljem.

Kako saznaje ARD, pravo na kancelarsku penziju i obezbedjenje su mu ostali jer vladajuća koalicija tvrdi da bi bilo protivno Ustavu da mu se i ta prava uskrate.

Evropski parlament je doneo rezoluciju kojom se Evropskoj uniji predlaže da uvede sankcije osobama iz država članica, koje zauzimaju visoke položaje u ruskim državnim kompanijama.

Kako prenosi ARD, u rezoluciji su navedena imena bivšeg austrijskog kancelara Volfganga Šisela, bivšeg francuskog primijera Fransoa Fijona, bivše austrijske ministarke inostranih poslova Karin Knajsl, bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera…

Šisel i Fijon u medjuvremenu su svoje funkcije u ruskim firmama napustili.

Vladajuća nemačka semafor – koalicija predložila je Odboru za budžet nemačkog parlamenta da oduzme Šrederu pravo na kancelariju, koju on i inače ne koristi, i pravo na plaćene saradnike, koji su ga ionako svi, sem jednog, već napustili.

Ta koalicija je predložila da se donese zakon prema kome bivši kancelari ne bi imali pravo na kancelariju i plaćene saradnike ukoliko po osnovu bivše kancelarske funkcije ne obavljaju diplomatsku aktivnost u korist države niti drže predavanja…

Socijaldemokratska stranka Nemačke, čiji je šef Šreder bio, pokrenula je postupak za njegovo isključenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com