Potpisan Sporazum o srdačnim odnosima Srbije i Madjarske

U Budimpešti je u sredu održan 6. zajednička sednica Vlada Srbije i Madjarske na kojoj je potpisan Sporazum o srdačnim odnosima dve zemlje.

Na zajedničkoj konferenciji za štampu s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, madjarski premijer Viktor Orban je rekao da očekuje da se u kratkom vremenu u madjarskoj privredi pojave srpski investitori.

On je podsetio da će od 1.oktobra Madjarska gasovodom Turski tok, koji do Madjarske stiže preko Srbije, obezbedjivati 8,5 milijardi kubika gasa.

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Madjarske Aleksandar Vulin i Šandor Pinter potpisali su Protokol MUP Srbije i MUP Madjarske o sprovodjenju mešovitih patrola duž zajedničke granice.

Vulin je tom prilikom rekao da će srpsko-madjarska granica biti sigurnija i bezbednija, a Srbija nikad neće biti parking za migrante, pa joj je potrebna pomoć svih njenih partnera.

On je rekao da nema ništa loše u tome kad susedi Srbije ojačavaju svoje granice, to radimo i mi, a ilegalni migranti kada znaju da su granice čvrste izbegavaju čitav region.

Madjarski ministar inostranih posliva Peter Sijarto i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović potpisali su Sporazum o realizaciji projekta brzih putničkih brodova koji će saobraćati izmedju dve zemlje.

Prva zajednička sednica dve vlade održana je 2014.godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com