Razvod vredan 530 miliona dolara!

Amerikanka Džejmi Kuper-Hon danas je dobila najveću brakorazvodnu „naknadu“ u istoriji Velike Britanije, gde se razvela od Krisa Hona, poznatog finansijera. Sud u Londonu joj je dodelio vrtoglavih 337 miliona funti (530 miliona dolara), što je otprilike polovina bogatstva kojom raspolaže njen sada već bivši muž.

Kris Hon je smatrao da ona „ne zaslužuje“ više od četvrtine njegovog bogatstva, ali je sud odbio taj zahtev. Povrh toga, Honovi advokati su tvrdili da njegovo bogatstvo iznosi  64,3 miliona funti, ali je sud uvažio tvrdnje advokata Kuper-Honove po kojima je Kris Hon „težak“ 1,4 milijarde dolara (890 miliona funti), prenosi Gardijan.

Presudom u ovom slučaju, koji je otvoren 2012. godine, potvrđeno je, pišu britanski mediji, da je London evropska prestonica razvoda kada su u pitanju brakorazvodne „naknade“ suprugama.

Kris Hon je vlasnik investicionog fonda humanitarnog karaktera – The Children’s Investment Fund Management UK LLP. Tokom brakorazvodne parnice on je samog sebe častio raznim epitetima, a jedan od njih je bio i da je on jedan od 10 najboljih investitora na svetu. Na kraju, pokazao je ishod, takve izjave su mu naškodile.

Kris i Džejmi su se venčali 1995. godine. Imaju četvoro dece. Ovaj bivši bračni par važi za najveće filantropiste u Velikoj Britaniji, a za medije su često isticali da vode skroman stil života u poređenju sa novcem koji imaju.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com