Rejting socijaldemokrata nizak, ali Frankfurt ostaje njihov

Ankete javnog mnenja u Nemačkoj tvrde da je podrška birača Socijaldemokratskoj partiji (SPD) porazno niska, ali Peter Feldman, kandidat SPD-a za gradonačelnika Frankfurta na Majni, do nogu je u drugom krugu potukao kandidatkinju CDU Bernadet Vejland.

Feldman je dobio 70,8 odsto glasova podrške da ostane na čelu jednog od najrazvijenijih gradova Nemačke još jedan mandat.

Komentator Verner d’Inka za FAZ.NET je ocenio da bi probleme koje ima Frankfurt samo poželeti mogao svaki grad u Nemačkoj, ali je ključni razlog za pobedu socijaldemokrata našao u činjenici da je stanovništvo Frankfurta od Drugog svetskog rata pretežno levo orijentisano. Tako su od ukupno 11 gradonačelnika, koliko je imao Frankfurt, čak 8 bile socijaldemokrate.

D’Inka nije mogao da se ne našali i da ne podseti da čak i fudbalskom klubu Ajntraht ide dobro. Ali Ajntraht je poslednjih meseci bio čest gost na političkim, a ne samo sportskim stranama nemačkih novina jer je predsednik tog kluba Peter Fišer u više navrata ponovio da medju navijačima tog kluba nisu poželjne pristalice Alternative za Nemacku. Na kritike upućene ovoj izjavi, on je pozvao i ostale klubove da mu se u tom stavu pridruže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com