Rim se raspada!

Glavni grad Italije je na ivici kolapsa, ocenio je predsednik Privredne komore Rima, Đankarlo Kremonesi. To mišljenje Kremonesi je izneo na osnovu velikog duga s kojim se Rim suočava godinama, ali i zbog sve lošijih usluga komunalnih službi.

Rim

Kako podseća portal Business Insider, Rim se po kvalitetu javnih službi u istraživanju Evropske komisije 2013. godine našao na samom začelju prestonica unutar Evropske unije, a po kvalitetu života gore plasirana je bila samo Atina.

Ovih dana Rim se suočava i sa velikim problemima zbog delimičnog štrajka mašinovođa u metrou, ali i zbog konstantnog otkazivanja letova sa najvećeg gradskog aerodroma, Fijumićina, i to zbog požara koji je izbio na jednom terminalu još u maju. Ni visoke temperature ovih dana, a koje premašuju 37 stepeni, ne pomažu situaciji u italijanskoj prestonici.

U Rimu je i sve više nezaposlenih, redovno izveštavaju italijanski mediji, beskućnika je takođe sve više, ulična prostitucija cveta, došlo je čak i do podizanja divljih romskih naselja, a od održavanja grada se, barem se tako čini, odustaje. Jedan od razloga za prljavi Rim je i skandalozan slučaj korupcije u tom gradu, u kojem je otkriveno da su lokalni političari krali novac, zajedno sa mafijaškim klanovima, upravo od đubretara, ali i mnogih drugih komunalnih službi.

Gradonačelnik Rima, Ignsio Marino, tvrdi da se bori za ozdravljenje Rima, ali rezultata, za sada, nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com