Rodić: Ne mogu da verujem da je Vansi stajao iza Inter-mosta

Sekretar Građevinske komore Srbije Goran Rodić izjavio je za Ekonomske Vesti da ne može da veruje da je, firma koja je u stečaju, Inter-most ćerka udgledne francuske firme Vansi (Vinci Construction).

“Taj Inter-most se predstavljao kao da je ćerka firma Vansija, u šta ja čisto sumnjam jer Inter-most je ovde bio d.o.o. Znači odgovarali su samo za unos kapitala koji su imali. Tu firmu je osnovalo jedno društvo iz Mostogradnje, to treba tačno proveriti, ne bi se upuštao u to ko je tu osnivač, oni su se predstavili kao da su Vansijeva ćerka firma. Koristili su Vansijeve reference što nije bilo po zakonu. A, sam Vansi je jedna respektabilna, ozbiljna i jako referentna francuska firma. Tako da sumnjam da su oni stajali iza njih i da su ih pokrivali garancijama”, rekao je Rodić.

On je dodao da je Inter-most ostao dužan kooperantima, ali i da su oni tvrdili da njima naša država nešto duguje i na kraju su otišli u stečaj.

Predstavnici firme Vansi doputovali su danas u Beograd kao deo delegacije francuskog premijera Manuela Valsa, koji je u dvodnevnoj službenoj poseti Srbiji.

U APR-u piše da je francuska firma VINCI CONSTRUCTION S.A.S sa matičnim brojem 334851664 vlasnik Inter-mosta, čiji je osnivački kapital oko 2,3 miliona evra.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com