Skupština Grčke: Raskol u vladajućoj koaliciji!

Skupština Grčke i dalje zaseda. Na dnevnom redu je plan reformi koji je Grčka predložila kreditorima kako bi dobila novu finansijsku pomoć i izbegla bankrot.

Skupština Grčke

 

Mere koje je predložila Vlada Grčke ne podržava njen član, ministar odbrane Panos Kamenos. Lider desničarske stranke Nezavisni Grci rekao je pred poslanicima da se od Grčke traži da sprovede neustavne reforme.

Vangelis Meimarakis iz opozicione Nove Demokratije, koja je na sastanku sa Ciprasom nakon referenduma potvrdila učešće u „nacionalno jedinstvenom“ nastupu pred međunarodnim kreditorima, optužio je premijera da je potrošio previše vremena u pregovorima. Ipak, Meimarakis je potvrdio da će Nova Demokratija glasati za predložen plan reformi, a premijeru je oštro poručio: „Vrati se sa dogovorom u nedelju“.

Međutim, komunisti ne učestvuju u takozvanom nacionalnom jedinstvu. Dimitris Kucubas, predsednik KKE, rekao je da bi novi dogovor o finansijskoj pomoći za Grčku značio propast, a Sirizu, vladajuću stranku, optužio je za oportunizam.

Protiv plana reformi glasaće i ultra-desničarska Zlatna zora.

 

Najnovije izjave iz grčkog parlamenta svedoče da je vladajuća koalicija podeljena u vezi sa planom reformi, ali će on ipak biti izglasan zahvaljujući nacionalnom jedinstvu, tačnije opoziciji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com