Smešna strana sveta : NATO brani Hrvatsku?!

Počinje treći dan otkako je tajnovita letilica, sa komorom za 150 kilograma ili celu tonu eksploziva, neometana preletela tri države i svom se dužinom od 14,5 metara, kad joj je nestalo kerozina, zabila usred dela Zagreba zvanog Jarun gde se mladi zabavljaju ukoliko ne uče u obližnjim studentskim domovima, čije je južno krilo evakuisano.

Treći dan samo što nije počeo da teče, a NATO još nije odlučio kome na teret da stavi ovaj bezbednosni skandal nevidjenih razmera.

NATO se, u stvari, još nije uključio u istraživanje celog slučaja, sve još vode hrvatski bezbednosni organi i stručnjaci. Ali je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, na zahtev hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, najavio istragu.

Brigadir Vlado Kovačević, šef Hrvatske vojne policije, za HRT je rekao bar tri zanimljive stvari : da letilica nije bila u obaveštajnoj misiji, da je pronadjena neznatno oštećena crna kutija novije verzije sa kojom u Hrvatskoj još nisu imali iskustva, pa pomoć partnerskih država nije isključena.

Da li se u komori u trupu aviona  nalazi eksploziv, još se ne zna.

Njega je na neki način, zahtevajući opreznost, demantovao šef Uprave za materijalne resurse Ministarstva odbrane Hrvatske Ivica Grebenar koji je, kako prenosi Jutarnji list, za RTL rekao :“Da je bilo eksploziva, goriva i slično, ona [letilica]bi se zapalila“.

Letilica je, po svemu sudeći, stigla iz Ukrajine, a niko dosad nije pruhvatio odgovornost za njeno lansiranje.

Pošto se srušila u Zagrebu, Ministarstvo odbrane Rumunije je saopštilo da je  PVO te zemlje registrovala neveliki vazdušni objekat, ali je on u vazdušnom prostoru te zemlje proveo manje od tri minuta.

Hrvatska služba za kontrolu vazdušnog saobraćaja saopštila je da nije registrovala letilicu, koja se 7 minuta nalazila u hrvatskom vazdušnom prostoru „zato što ona nije imala transpondere“.

A NATO je ustvrdio da je trajektoriju letilice pratio.

Rusi, medjutim, tvrde da je bespilotna letilica „Tupoljev Tu – 141 striži“ bila namenjena Krimu, ali da je iz nekog razloga skrenula s kursa i završila u Hrvatskoj. Oni bi voleli da su za to zaslužna ruska sredstva radioelektronske borbe!

Nekako u isto vreme istovrsna bespilotna letilica završila je u regionu grada Krasnoperekopska na Krimu, gde se razbila, pri čemu joj je navodno pomogla ruska PVO.

Ruski mediji pišu da se kod obe letilice radi o „Tu-141“ koji se u SSSR proizvodio od 1979. do 1989-tih godina u Harkovskoj fabrici aviona. Snabdeven je sredstvima za foto i infracrveni obaveštajni rad, dužina mu je 14, 5 metara, raspon krila 3,8 metra, može da prevali rastojanje od 1000 kilometara na visini od 6000 metara brzinom od 1000 kilomatara na čas.

Urednik lista, „Arsenal domovine“ Aleksej Leonkov za list „Vzgljad“ tvrdi da se letilica tog tipa ne može korigovati sa zemlje savremenim sredstvima navigacije, nego se koordinate njene maršrute zadaju pred poletom specijalnim prekidačima kojih je čak 40, tu je ljudska greška moguća.

„Let se uvek planira tako da se letilica vrati [u tačku poleta], a ovde je ili kriv ljudski faktor ili se desio tehnički kvar – tako je letilica i pala u Hrvatsku  pošto je potrošila sve gorivo. Do eksplozije, koja se dogodila na zemlji, došlo je od vruće pare i kratkog spoja na elektroopremi“, tvrdi Leonkov.

Tu-141 pripadao je naoružanju SSSR, ali je navodno odavno otpisan.

Leonkov smatra da je Ukrajina u nedostatku dovoljnog broja savremenih bespilotnih letilica, aktivirala ove stare.

„Tu – 141 je mašina iz prošlog veka. Da, to je veoma pouzdana tehnika, ali u rukama znalca. U kojim uslovima su se striži zadržali u Ukrajini od sovjetskih vremena  i u kojim uslovima su pripremani stručnjaci za upravljanje njima, otvoreno je pitanje. Moguće da se pokolenje XX veka sa njima ne može snaći. Za njih je to anahronizam“, tvrdi urednik lista „Arsenal otadžbine“ za poslovni list Vzgljad.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com