Smoki nije samo broj 1 u Srbiji, već i u Hrvatskoj!

Plasman Smokija na peto mesto liste najuspešnijih brendova na tržištu bivše SFRJ ima se zahvaliti poziciji broj jedan u kategoriji flipsa u Srbiji, ali i u Hrvatskoj, ističe za portal Ekonomske Vesti Snežana Teodorović, direktorka marketinga Soko Štarka.

Smoki

„Smoki, najznačajniji brend u porfoliju Soko Štarka, već godinama je snack broj 1 u Adriatic regiji. Bitno je napomenuti da je Smoki ostvario i volumni i vrednosni rast učešća na tržištima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije u 2014. godini, a prošle godine je dodatno osnažio svoju lidersku poziciju na tržištima Srbije i Hrvatske“, rekla je Teodorovićeva.

Ona dodaje da Smoki u Srbiji ostvaruje više od 63 odsto tržišnog učešća.

„U proteklih pet godina Smoki se pomerio za čak 5 pozicija na listi najuspešnijih brendova prema Valiconu – Smoki je u 2010. godini imao poziciju broj 10 na listi najuspešnijih GMCG brendova prema Valiconu, a u 2015. godini je završio na poziciji broj 5 zahvaljujući osvajanju liderske pozicije u kategoriji flipsa u Hrvatskoj, kao i jačanju svoje pozicije na ostalim tržištima u regionu“, kaže Teodorovićeva.

Iz Atlantic Grupe, u okviru koje posluje Soko Štark, istakli su i da su, prema istraživanju Valicon-a, još četiri brenda iz njihove palete proizvoda završili u 10 najuspešnijih – Cedevita (4), Argeta (6) i Cockta (8).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com