Tajna uloga večne tašnice Elizabete II

Svoju čuvenu tašnicu engleska kraljica Elizabeta II uvek nosi u levoj ruci i kad je premešta to nikad nije bez nekog važnog razloga, tvrdi ruski list Argumenti i fakt, pozivajući se na knjigu Sali Bedel Smit, zvaničnog biografa engleske kraljice.

Već 45 godina te živopisne tašnice za Elizabetu II izradjuje britanska firma Launer i kraljica je već sakupila kolekciju od 200 primeraka. Jedan primerak košta oko 2.000 dolara.

S unutrašnje strane to je, tvrdi Bedel Smit, prava ženska tašna. U njoj se obavezno nalazi: naliv pero za slučaj da nešto treba potpisati, groždjana mast i ogledalce, svežanj ključeva kojim se navodno otvaraju sefovi u Bakingemskoj palati, ukrštenice koje posluga svaki dan iseče iz svežih novina kako bi kraljica mogla da ih rešava kad god nadje slobodan trenutak, kukica u obliku slova S na koju kači tašnicu za vreme ručkova i večera, fotokamera koju za vreme državnih poseta često vadi da napravi snimke za svoju ličnu arhivu, fotografija njenog trećeg sina Endrjua snimljena po njegovom povratku iz Foklandskog rata, naočari, samo nedeljom u torbicu se stavlja nekoliko uredno složenih novčanica od po 5 funti za crkvu, mali češalj, male figurice u obliku psa koje su joj darivala deca i nosi ih za sreću, maramica za nos, nekoliko mentol bombona za slučaj da treba da govori a suho joj je grlo.

Sve ovo stane u žensku tašnicu? Pouzdano: može.

Ali to je unutra. Tašna Elizabete II ima i sasvim kraljevsku ulogu.

Ukoliko kraljica spusti tašnu na pod, znači da joj je sagovornik dosadan i da je na redu sledeći. Ako tašnu skine sa kukice i stavi na sto, znači da hoće da ode sa dogadjaja na kome se nalazi .Ako tašnu premešta iz ruke u ruku, vreme je da se razgovor provodi kraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com