Terorizam: PlayStation 4 je kriv za sve

Ne mesecima nego već godinama nas nerviraju otkrićem da smo, čim se uključimo na Internet, svim mogućim tajnim službama ne samo na dlanu, nego da neke to masovno i bezobrazno i koriste.

PS4

Nadziru, dakle, sve nas, sve osim terorista. Njihova komunikacija i tokovi njihovog novca za tajne službe su, navodno, tajna. Zašto, objasnio je tri dana pre terorističke akcije u Parizu (132 mrtva) i dve nedelje posle pada ruskog aviona nad Sinajem (224 mrtva) belgijski ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon. On je, naime, kako sad podsećaju evropski mediji, izjavio da je poznata konzola za dečje video-igre PlayStation 4 „sredstvo komunikacije najteže za nadzor“ te se može pretpostaviti da su teroristi toliko mudri da baš to sredstvo koriste za medjusobnu komunikaciju i dogovaranje akcija.

Ne samo belgijske tajne službe, nego sve svetske tajne službe muku muče s PlayStation-om 4, rekao je Belgijanac i priznao da je njegova zemlja slaba tačka u nadzoru terorista što se posle krvoprolića u Parizu i pokazalo.

Svetski mediji su odmah konsultovali stručnjake. Pa je IT-stručnjak Otmar Lendl za bečki die Presse potvrdio da su platforme za igrice zato interesante što su jednstavne za upotrebu, koristi ih brdo bezazlenih ljudi i, ovo je vrhunac, često se u njihovim igricama upravo radi o oružju i napadima. I tu se teroristi navodno lako skrivaju sa svojom medjusobnom komunikacijom!!! A tajnim službama izdvajanje te komunikacije od bezazlenih ratnih igrica teško pada jer je broj korisnika PlayStation mreže ogroman – oko 65 miliona ljudi.

Teroristi, navodno, i na druge načine zloupotrebljavaju Internet. Recimo, tvrde sagovornici lista Die presse, otvaraju e-mail Postfach i tamo jedni za druge pohranjuju poruke i ne šaljući ih. A i komunikacione mreže kao što je WhatsApp smetaju tajnim službama, rekao je belgijski ministar unutrašnjih poslova, jer poruke transportuju zaključane od početka do kraja, pa se Velika Britanija nosi mišlju da ovako jake forme zaštite zabrani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com