U Minhenu demonstriralo 10.000 podstanara

Četiri nedelje pred neizvesne pokrajinske izvore u Bavarskoj, na glavne ulice Minhena izašlo je oko 10.000 njegovih gradjana da protestuju zbog straha od povećanja stanarina i otkazivanja stana.

Taj strah odavno nije stalni pratilac samo onih s niskim dohocima, nego od suludih cena stanova strepe i oni s dohotkom srednje veličine, piše Suddeutsche Zeitung.

Demonstranti su nosili torbe i kofere da simbolizuju iseljavanje gradjana Minhena zbog ludo visokih stanarina i poručivali: “Ostajemo ovde. Nećete nas proterati“, „Nama trebaju ljudi koji razumeju da stanovi ne mogu biti predmet špekulacija“, „Ni najbogatiji ne može živeti u gradu, u kome nema ni radnika hitne pomoći ni policajaca, koji sebi mogu u njemu da priušte stan“.

Grad Minhen je nadležnost za mere, kojima bi bile smanjene stanarine prebacio na saveznu državu: reforma zakona o gradjevinskom zemljištu, uvodjenje kočnica za stanarine, gradnja socijalnih stanova, u nadležnosti je savezne države, poručile su gradske vlasti demonstrantima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com