Vašington : Razumemo Francusku

Zvanični predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Emili Horn komentarisala je na svom Twitter nalogu odluku Francuske da povuče ambasadora iz Vašingtona radi konsultacija.

„Mi smo u tesnom kontaktu s našim francuskim partnerima u vezi s njihovom odlukom da povuku ambasadora radi konsultacija. Razumemo njihovu poziciju i u narednim danima ćemo nastaviti učešće u regulisanju naših nesuglasica, kako smo to radili i u drugim momentima tokom našeg dugog savezništva“, napisala je Horn.

Iznenadni vojni savez SAD, Velike Britanije i Australije za posledicu je ima odluku Australije da otkaže 66 milijardi vredan ugovor o kupovini 8 podmornica od Francuske i odluči se za partnerstvo sa SAD u izgradnji i isporuci 12  podmornica na atomski pogon  koje će za iznos od 90 milijardi $ biti izgradjene u Adelaidi.

Pre nego što je pozvala svog ambasadora na konsultacije, Francuska je otkazala svečanost u svojoj ambasadi u Vasingtonu koja je trebali da bude održana provodom 240 godina od bitke u Zalivu Česapik u kojoj je francuska flota, na strani Amerike, pobedila britansku u ratu za američku nezavisnost!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com