Veliki obračun u Folksvagenu: Odlazi li Vinterkorn?

Ferdinand Pjeh, šef Nadzornog odbora nemačke porodične firme i najvećeg evropskog proizvodjača automobila Folksvagena, voli kratke rečenice koje sahranjuju. Jednu takvu je izgovorio za Špigl-onlajn i zapalio nemačke medije: predstoji li veliki obračun izmedju šefa Nadzornog odbora Pjeha i najbolje plaćenog menadžera u Nemačkoj Martina Vinterkorna?

„Na distanci sam prema Vinterkornu“, rekao je Pjeh i sad se analize razloga za njegovo nezadovoljstvo Vinterkornom i izgeda jednog ili drugog na konačnu pobedu šire nemačkim medijima.

Prema dosadašnjim iskustvima, rezultat bi mogao da bude samo odlazak Vinterkorna sa čela Folksvagena, ali se ovog puta još veruje u mogući kompromis.

Zašto je Pjeh nezadovoljan? Jer ne vidi viziju, pišu nemački mediji, koja bi Folksvagen odvela pravo na svetski tron. Folksvagen nije uspeo na američkom tržištu, brazilska priča je potpuni neuspeh, a problemi se javljaju i u Kini… Pjeh ne vidi tehničko prvenstvo firme čak ni u Nemačkoj gde je, recimo u projektu elektromobila, pretiče BMW. Folksvagen nikada nije naučio da proizvodi jevtino…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com