Venčanje u Britaniji: Američki biskup koji je upropastio, pardon, ukrao šou

Prijemi povodom venčanja britanskog princa Harija i američke glumice Megan Merkl još traju, a njih dvoje je u medijskim raspravama s obe strane Atlantika u drugi plan potisnuo Majkl Keri, biskup episkopalne crkve iz Čikaga.

Na poziv princa Harija, Keri je usred jedne anglikanske crkve održao govor koji je evropsku stranu zbunio pa i uplašio, a američku oduševio.

U svom neukusno dugom obraćanju Keri je mahao rukama, kretao se na sve strane i padao u emocionalni zanos. Predstavnici britanske kraljevske kuće diskretno su negodovali ili se borili da ne prasnu u smeh, a neki od njihovih britanskih gostiju nisu se ustezali ni od toga. Strah da biskup ne upropasti venčanje trajao je predugo.

Američka strana, sudeći bar po kraljevskim komentatorima CNN-a, oduševljena je toplinom govora, ličnim uživljavanjem govornika i iznad svega, njegovim doprinosom reformama koje će u kraljevskoj porodici sprovesti Megan Merkl, novopečena vojvotkinja od Eseksa. Uz podršku Harija, vojvode od Eseksa, koja je prizivana pesmom Stand by me. Pesmu je izveo dominantno crni američki hor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com