Vučić o izjavi Merkelove : Istorijski važna izjava

O izjavi bivše nemačke kancelarke Angele Merkel da su Minski sporazumi o regulisanju konflikta u Donbasu potpisani samo da bi se Ukrajini dalo vremena da ojača, izjasnio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da smo, ako se izjava potvrdi kao tačna, prisustvovali istorijski važnoj izjavi, koja dramatično menja stvari u političkom smislu.

„Ja sam iznenadjen, i dalje proveravam na sve načine da li je moguće da je to rekla. To je žena koju sam izuzetno cenio i izuzetno cenim. Za mene je ta izjava gotovo neverovatna, ukoliko je potvrdjena“, rekao je Vučić za vreme subotnjeg obraćanja javnosti.

On je podsetio i na izjavu bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka da nije imao nameru da sprovodi Minske sporazume i ocenio da to ne može promeniti činjenicu ko je koga napao, ali menja odnos prema onome što se dešavalo posle 2014.godine.

„To dramatično menja stvari u političkom smislu. To mi je jasan signal kome ne smem da verujem. Ako su mogli da se igraju sa nekim ko je moćniji od nas i da njih varaju i lažu… Ali mi smo bolje iskoristili vreme od 2012.godine nego neki drugi“, rekao je Vučić.

Mada je rekao da se ta situacija s Minskim sporazumima ne može izjednacavati sa situacijom u Srbiji, u izjavi za RTS u nedelju Vučić je američke partnere optužio da ne poštuju nijedan sporazum.

„Koji sporazum poštuje Priština, koji sporazum poštujete vi, je li to Povelja Ujedinjenih nacija, je li to Završni akt, Rezolucija 1244, je li to Vašingtonski sporazum, kažite jedan od ovih akata koji Priština poštuje, koji vi Amerikanci poštujete“, to je pitanje koje Vučić, kako je rekao, ima za američke partnere.

A onda je rekao :

„Znate koji je to akt? Nama se može sve, koliko hoćemo i dokle hoćemo“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com